Notícies

Un any més, anem a la Fira Avícola de la Raça Prat

La Fira Avícola de la Raça Prat arriba aquest any a la 46ª edició i es farà del 13 al 15 de desembre a la Granja de la Ricarda del Prat de Llobregat.

Aquesta fira és una data assenyalada al calendari del municipi, de tota la comarca així com del món avícola ja que el gran protagonista és la Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Pollastre i Capó del Prat.

Els animals sotmesos a aquesta indicació de qualitat han de ser de la raça Prat, criats en uns municipis de la zona autoritzats i en unes condicions d’allotjament, accés a l’aire lliure, alimentació i durada de l’engreix determinades. Les aus d’aquesta raça també son anomenades Pota Blava. La seva carn és fina i melosa i destaca per la intensitat del seu sabor, el seu gust persistent i una lleuger aroma a fruita seca.

Al pavelló avícola, agrícola i ramader s’hi pot visitar l’exposició de pollastres, galls, gallines i capons de la raça Prat, els autèntics Pota Blava. Des de fa unes dècades l’Associació de Criadors de la Raça Prat, juntament amb l’Ajuntament del Prat de Llobregat i el Consell Regulador del Pollastre i Capó Raça Prat han vetllat i col·laborat per a la conservació d’aquesta raça autòctona d’aviram.

Alhora, s’ofereix una mostra agrícola amb els millors productes de la terra procedents dels conreus del Delta del Llobregat, coincideix la Fira amb la 32ª Mostra Comercial. A l’Espai Gastronòmic podreu trobar una oferta gastronòmica basada en el pollastre Pota Blava i la carxofa Prat.

 

Tags:
, ,