Notícies

fires_aviram_FAC

Tornen les fires d’aviram de Nadal

Aquest desembre tornen en el seu format habitual les tradicionals fires de Nadal centrades en l’aviram de qualitat: la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès, el 18 i 19 de desembre i la Fira Avícola de la Raça Prat al Prat de Llobregat, del 17 al 19 de desembre.

La Fira del Gall, que aquest any fa la seva 357ª edició, té el seu origen als mercats d’aviram que s’organitzaven a la vila pels volts de Sant Tomàs, just abans de Nadal. Gent d’arreu del territori s’aproximava a Vilafranca per comprar l’aviram que degustarien durant les festes de Nadal. Els visitants podran gaudir d’una àmplia mostra de gastronomia de proximitat, dels vins de la DO Penedès, d’un mercat d’aviram i de moltes més activitats enfocades per a tot tipus de públic. Tota la informació aquí.

Més jove però també amb una important tradició, a la Fira del Prat es podran tastar els millors productes de la terra reconeguts i de qualitat, com són el pollastre Pota Blava i la Carxofa Prat. El Pota Blava té unes propietats culinàries úniques i un sabor i intens. A la fira, també podràs descobrir com es cria: de manera tradicional, a l’aire lliure i amb una alimentació natural. Trobareu la informació aquí.