Notícies

El pes de l’avicultura a l’economia agroalimentària catalana

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació sintetitza en una publicació periòdica les dades conjuntes i també les desglossades per subsectors en un document anomenat Dades bàsiques de l’agroalimentació a Catalunya 2019.

És interessant donar una ullada a aquestes dades, que encara que poden no estar molt actualitzades, fan una fotografia de la realitat del primer sector a Catalunya i de la indústria que hi està relacionada. Podem veure el pes de la ramaderia, en especial de la producció de porcí i de l’aviram. Els conjunt de produccions ramaderes constitueixen més del 60% del total de la producció agrària catalana, la avícola (carn i ous) és una mica més del 12% , és el segon sector que més aporta al total (incloent sectors agrícoles també). No només són significatives les dades de producció sinó també les de la indústria càrnia i de la indústria de l’alimentació animal.

Les estadístiques que proporciona el DARP en el seu web ens serveixen també per acabar de tenir una imatge del sector de l’aviram. Repartides per tot el territori català hi ha més de 5615 granges de pollastres, gallines, guatlles, galls dindi. Encara faltaria incloure les d’ànecs, oques, faisans, perdius,… L’avicultura catalana està arrelada a tot el territori, equilibri territorial, promoció de l’economia local, aliments de proximitat,….