Notícies

La truita de patates amb ceba i poc feta, l’opció preferida

No hi ha cap mena de dubte de que la truita de patates és un dels plats no només més típics i tradicionals de la nostra gastronomia, sinó també dels més estimats. La controvèrsia entre si ha de tenir ceba o no és recurrent a totes les reunions i àmbits, i ara més que mai a les xarxes socials.

Recentment el CIS (Centro de Investigaciones Sociológicas) s’ha fet ressó de la importància d’aquesta qüestió i l’ha inclòs dins l’estudi Turismo y gastronomía, del qual ha presentat un avançament dels resultats.

A la pregunta de quin era el plat més típic i representatiu de la gastronomia espanyola, un 25.4% dels enquestats va dir que la truita, mentre que un 34 % la va donar com a segona opció. La paella va quedar per endavant amb un 48% de les persones enquestades que la va donar com la primera opció.

Hi ha dues preguntes específiques per la truita: amb o sense ceba? De llarg la resposta va ser amb ceba, un 70.4% . L’altra pregunta és sobre si ha d’estar molt o poc feta. En aquest cas hi ha més dispersió, mentre un 26,9% diuen que molt feta, un 53.9% poc feta i al punt un 16.4%.

Aprofitem per presentar aquesta infografia realitzada pel Instituto de Estudios del Huevo, on de forma molt gràfica es presenta quan i com es pot utilitzar l’ou fresc a la restauració.