Notícies

Ous i pollastre, dos aliments d’alt consum durant el confinament

Ja portem unes quantes setmanes en que hem hagut de canviar gairebé tots els nostres hàbits: com treballem, com ens comuniquem amb els que no viuen amb nosaltres, com ens mantenim en forma. Molt important ha esta el canvi en el consum d’aliments, només cal recordar les imatges dels carretons dels supermercats en els primers dies de confinament i com la farina i el llevat han esdevingut productes molt difícils de trobar.

El canvi en el consum de productes d’alimentació no només ha estat en els productes sinó també en els establiments on es compra, en la forma (increment del canal on line),… I un element que cal tenir molt en compte és la gairebé total desaparició del consum fora de les llars (bars, restaurants, escoles,…); part d’aquest consum s’ha mogut cap a les cases però gran part, la que feia el turisme, ha desaparegut.

El Ministeri d’Agricultura té establerta una metodologia amb la qual fa un seguiment periòdic del consum dels diferents tipus d’aliments a les llars (atenció: només és consum domèstic). En la situació actual el seguiment és setmanal i presenta dades com per exemple la variació del consum d’una setmana respecte la mateixa de l’any passat.

S’adjunta la nota publicada aquesta setmana on hi ha les dades de la setmana que va anar del 20 al 26 d’abril. Veiem que en aquesta setmana, la que fa 17, de la mateixa manera a com va passar en anteriors, el consum de carn de pollastre i d’ous van ser un 30.6 i un 39.1% superior a la setmana 17 de 2019.

Cal tenir en compte que encara que molts aliments com és el cas de la carn de pollastre i els ous hagin tingut una pujada en el consum domèstic, això no vol dir que la demanda global hagi augmentat ja que el pes de la restauració és molt important i ha quedat gairebé a zero.

Us animem a que doneu una ullada a la informació que hi ha a la nota, segur que hi trobareu dades interessants.