Notícies

Per Nadal, aviram català i de qualitat

Menjar pollastre, gall dindi o altres tipus d’aviram com les pulardes, els capons, les pintades, les guatlles, els picantons o l’ànec per Nadal forma part de l’imaginari col·lectiu català. La imatge d’un pollastre sencer servit en una safata ben guarnida a molts ens evoca els dies de festa en família.

Nadal és una ocasió única per retrobar les nostres tradicions i fer de qualsevol de les múltiples variants de l’aviram la protagonista de la taula. Avui dia, la cuina catalana disposa d’una gran versatilitat que permet tant fer les receptes d el’àvia com les preparacions més noves. I als mercats podem trobar ingredients d’arreu del món que ens permeten crear noves combinacions de textures i sabors.

Podem recuperar la tradició sense renunciar a la novetat. La clau és que l’aviram, com a element principal del plat, sigui de bona qualitat. Amb aquesta garantia d’èxit podem dedicat tota la creativitat gastronòmica als farcits i els acompanyaments.

Maridatge del pollastre i el gall dindi

Malgrat que sovint s’aconsella maridar l’aviram amb vins blancs de la varietat chardonnay, també es pot fer amb les varietats de vi negre pinot noir i merlot, que per la seva suavitat combinen a la perfecció tant amb l’aviram de carn blanca com amb l’ànec.

Les receptes especiades o amb fruites es poden maridar amb els vins blancs aromàtics de la varietat gewürztraminer.

Però si volem que la festa sigui completa, una elecció excel·lent és un cava dels molts que s’elaboren amb les mateixes varietats chardonnay o pinot noir.

Tags:
,