Notícies

CESAC: una eina d’alt valor per al sector avícola

Avui presentem el CESAC, centre de referència en l’àmbit sanitari del sector avícola català. El CESAC o Centre de Sanitat Avícola de Catalunya i Aragó és una assocació que té com a socis la Federació Avícola Catalana (FAC), la Asociación de Avicultores de Aragón (AVIAR) i les cooperatives avícoles catalanes. Va ser creat l’any 1987, amb seu a Reus, i al  2001 es va incorporar el sector avícola d’Aragó i es va donar resposta, d’aquesta manera, a una realitat ja que moltes empreses catalanes treballen o tenen integrades granges a les dues comunitats. A més, les problemàtiques sanitàries són idèntiques.

El CESAC també és una entitat col·laboradora dels Departaments responsables de sanitat animal tant a Catalunya com a l’Aragó en totes les qüestions relacionades amb la salut de les aus de granja i la seguretat alimentària dels productes avícoles destinats al consum humà.

Pel sector avícola no és només un laboratori que dona suport als tècnics en el diagnòstic dels problemes clínics  que es presenten a les explotacions d’aviram, sinó que és un punt de trobada i intercanvi de coneixements dels tècnics avícoles de Catalunya i Aragó. Aquestes trobades, en el marc de l’anomenat Consell Tècnic, permeten una posada al dia directa i de primera mà de la situació sanitària a les granges avícoles, novetats a l’àmbit sanitari i  possibles actuacions pels principals reptes de futur.

En els darrers temps el CESAC ha modernitzat les seves instal·lacions, amb una posada al dia congruent amb l’alt nivell qualitatiu de la tasca que s’hi desenvolupa i que està avalada per les múltiples acreditacions d’ENAC.

 

Tags:
,