Notícies

El projecte BroilerNet avança, ara a la recerca de Bones Pràctiques a la granja

Al maig passat es va constituir i iniciar els seus treballs el grup BIN en el marc del projecte BroilerNet. Aquest grup està format per experts de les empreses integradores de pollastre i de tècnics del CESAC. En aquesta primera fase es van determinar els reptes als quals el sector ha de fer front, tant actualment com en els propers anys. Aquests reptes junt amb els que la resta de grups BIN dels socis dels 13 països participants van decidir, van ser prioritzats per experts en les tres àrees de treball que el projecte contempla: sostenibilitat ambiental, salut animal i benestar. Van escollir-ne tres per cada àrea i ara tots els països, mitjançant els seus respectius grups BIN, han de trobar bones pràctiques que puguin donar resposta a cada repte.

Així ho vam fer el passat 31 d’octubre a la seu del Cresa on es van buscar i debatre bones practiques per a la reducció de la petjada de carboni a les granges, per a la millora de la bioseguretat, per reduir la despesa energètica, per disminuir l’impacte d’un clima cada més extrem a les aus, … Tots els participants del grup van aportar la seva experiència en el sector i el coneixement del que s’està fent a les granges i de les seves necessitats.

Aquestes bones pràctiques junt amb les de la resta de països participants seran avaluades en base a diferents criteris i, més tard, s’hauran de difondre entre el sector a fi de promoure la seva implantació. L’objectiu del projecte BroilerNet, dins el qual s’inscriuen totes aquestes accions, és formar una xarxa de coneixement sectorial molt pràctic i aplicable directament a les granges de pollastres de la Unió Europea.

Moltes gràcies a tots els participants!!