Notícies

Pollastre, gall dindi,… curiositats sobre les dades de consum

Que el pollastre no falta mai al cistell de la compra és una evidència, ja sigui estiu o tardó, de cara al consum diari o festiu, per gent jove, nens i nenes petits o gent d’avaçada edat. Avui, us donarem quatre xifres i altres dades per poder quantificar i aixi conèixer millor aquest producte. Ho farem en base a les dades estadístiques de treu el Ministeri d’Agricultura amb dades generals de consum a Espanya i del Departament d’Agricultura que dona les dades a nivell de casa nostra.

En primer lloc parlarem del consum domèstic de carn de pollastre fresca, que és el tipus de carn fresca més consumida. Hi ha un consum per càpita de 12.37 kg, que és quasi un 38% del total de la carn fresca.

La meitat d’aquesta carn es compra a supermercats i les botigues tradicionals en venen una mica menys d’un quart del total. Va guanyant pes la venda del pollastre per peces.

Allà on aquest consum per càpita és superior és l’Aragó i Castellà-Lleó. En canvi Canàries presenta un consum molt baix, de només 7.13 kg.

I com curiositat cal dir que el grup social de persones retirades mengen un 40% més que la mitjana espanyola.

A Catalunya el consum és una mica més gran, 12, 48 kg per persona, als qual cal afegir el 1.63 kg del gall dindi i 0.34 kg d’altres aus. En conjunt els catalans, a casa, vam menjar 14,5 kg de carn d’aviram al 2019.

A tot això caldri afegir el consum fora de casa, és a dir, a restauració, escoles, hospitals i altres col·lectivitats. No hi ha gaire dades sobre aquest consum, però destaca que el tipus de carn més consumida fora de casa és la de pollastre, amb un 32.2%.

Enllaços per si voleu aprofundir-hi:

Informe del Consumo Alimentario en España 2019. Efecto del estado de alarma. Datos preliminares 2020

INFORME DEL CONSUMO DE ALIMENTACIÓN EN ESPAÑA 2019

Consum alimentari a les llars de Catalunya 2019

Tags:
,