Notícies

Repassem les característiques nutritives del pollastre

Parlem avui de les principals característiques nutritives de la carn de pollastre ja que sempre parlem de les seves qualitats però de tant en tant va bé repassar-les. Cal tenir en compte que parlarem de racions de 125 grams comestibles i sense pell. I per suposat de carn sense coure ja que el tipus de cocció afecta a les característiques nutritives de l’aliment.

La primera cosa a destacar és que el principal component de la carn de pollastre, així com de la majoria d’aliments, és l’aigua, en té un 75% aproximadament.

En segon lloc si volem classificar-lo, direm que la carn d’aviram és un aliment proteic, amb una composició d’aminoàcids essencials molt bona ja que no en falta cap i té la màxima qualitat. El seu contingut proteic és aproximadament del 20%.

No té hidrats de carboni i conté entre un 2 i un 4% de greix, amb una major proporció d’àcids grassos insaturats. Cada ració aporta entre 130-140 kilocalories.

Pel que fa a minerals i vitamines cal valorar el seu contingut en funció de com contribueixen a cobrir les necessitats diàries de cada persona. La carn de pollastre cobreix entre un 52 i un 73% de les necessitats d’un adult de seleni i un terç de les de fòsfor; mentre que una ració dóna cobertura entre un 60 i un 100% de les necessitats de la vitamina niacina també d’un adult.