Sense aletes de pollastre no hi hauria super bowl
Una cosa que ens agrada molt dels Estats Units d’Amèrica és que la seva cultura gastronòmica està molt lligada a la carn d’aviram. Un bon exemple és el famós Dia d’Acció de Gràcies, en que el gall dindi és el protagonista a les llars. També ho trobem en relació a l’esdeveniment esportiu de la Super Bowl, que a més de ser també un espectacle televisiu ha generat la tradició gastronòmica de les aletes de pollastre, les famoses chicken wings. Les famílies i els amics es reuneixen davant la televisió per veure la competició acompanyats de grans dosis de cervesa i muntanyes d’aletes de pollastre. Aquest any diuen que se’n menjaran 1.42 billions!!
L’origen d’aquestes aletes està a l’Anchor Bar a Buffalo, a l’estat de New York, quan una de les propietàries va fregir unes ales que sobraven i va afegir posteriorment una salsa picant d’ingredients secrets per a la seva filla i amics. Els va agradat tant que les van incorporar al menú amb acompanyament d’api i salsa de formatge blau. L’èxit va ser enorme, tant que van començar a promocionar el producte i vendre la salsa picant. Totes les grans cadenes van fer les seves versions.
Amb el temps aquest costum s’ha consolidat i és una tradició a tot el país i és que les aletes són un plat fàcil de cuinar i molt senzill per compartir.
Diuen que si poséssim totes les aletes, una darrera l’altra donarien la volta a la Terra 3 cops!