Notícies

ou, premi recerca

Nova convocatòria del Premi a la Investigació del Instituto de Estudios del Huevo

El Instituto de Estudios del Huevo ha convocat un any més, i ja va per la XXVII edició, el Premi a la Investigació. Té com a objectiu fomentar la recerca en tots els aspectes relacionats amb l’ou, des de la seva composició i qualitat nutricional, aspectes productius, tecnològics, de qualitat o salut, sostenibilitat en la producció, etc sempre que estigui relacionat amb els ous o els ovoproductes.

La dotació del premi puja aquest any fins els 12.000 euros i els treballs poden presentar-se a la convocatòria fins el 15 de juny d’enguany. La decisió final es prendra l’1 d’octubre.

Revisant els premis concedits en edicions anteriors es posa de relleu la gran variabilitat dels temes premiats. L’any passat es va concedir al treball Estrategias de mitigación de gases nitrogenados en granjas avícolas de puesta desenvolupat a la Universitat del País Basc y NEIKER, l’Institut Basc d’Investigació y Desenvolupament Agrari. Al 2021 va ser el treball Revalorización de la cáscara de huevo mediante su empleo como soporte en el desarrollo de catalizadores para el tratamiento de aguas residuales. I l’anterior Incorporación de subproductos de uva en dietas de gallinas como estrategia para producir huevos enriquecidos en compuestos bioactivos. A aquest enllaç podreu trobar un llistat dels treballs i centres premiats en edicions anteriors.

Bases del premi

 

Tags:
, ,